Kennisdelen ?  Organiseer een inspiratiesessie!

Of een inspirerende workshop voor verenigingen

Het is nooit saai
Het is nooit saai

De volgende workshops zijn beschikbaar:

* werving vrijwilligers is een kunst

* vinden en binden van (jongere) vrijwilligers

* veranderen met passie

* zorgen voor geld

*communicatie broodnodig (incl. social media)

* besturen en beleid maken

* hoezo druk? Prioriteiten stellen.

*besturen wordt weer leuk

*Avg, wat doet u er mee?

*Is social media wat voor mij?

De workshops kunnen apart worden afgenomen of in combinatie ( bijvoorbeeld in het kader van een kennis event).

 

Het wensenfonds van de lokale Rabobank

Jaarlijks organiseren Rabobanken, ledenavonden waarbij aansprekende projecten in de prijzen vallen. Daarmee laat de Rabobank haar maatschappelijke gezicht zien, door dividend terug te geven aan de samenleving. Om de avond een inhoudelijke touch te geven ben ik al regelmatig uitgenodigd voor het geven van een inspiratiesessie over vrijwilligerswerk. Dit kan in een uur of opgesplitst in bijvoorbeeld 3 x 20 minuten, afhankelijk van het programma.

 

Recensie Rabobank Leiden-Katwijk:

Inspiratiesessie Vereniging 3.0

Om alle vrijwilligersverenigingen te stimuleren en ook de niet-winnaars extra bagage mee te geven was er tijdens de feestelijke avond een inspirerende presentatie door Rob de Jong . De vele praktijkvoorbeelden die hij aanhaalde, vormden een feest van herkenning. De Jong hield zijn publiek een spiegel voor, maar gaf vooral ook veel tips mee. Zoals het belang van netwerken en zoeken naar verbindingen met andere verenigingen. “Als ruitervereniging kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de kennis en ervaring bij een judovereniging als het gaat om het aanleren van valtechnieken en balans houden.” Maar ook als bestuur eens creatief brainstormen over ideeën en oplossingen, waardering tonen en besturen met lef, passie en creativiteit kwamen aan de orde. Want, “Wie ging er voor het laatst lachend naar een bestuursvergadering?”, vroeg hij de aanwezigen…

 

Rabobank ambitie

Het is de ambitie van de Rabobank om klanten en hun omgeving te versterken. Om een samenleving te creëren waarin mensen elkaar ontmoeten. Waarin zij elkaar helpen als dat nodig is. En waarin iedereen zich kan ontwikkelen via kennisdeling, cultuur, sport en maatschappij.

Werk aan de vereniging ( voorheen het NECP) is gespecialiseerd in het ondersteunen en begeleiden van vrijwilligersorganisaties in Nederland. Wij hebben echt verstand van vrijwilligerswerk. Wij geven workshops, coaching en advies over uiteenlopende zaken waar een vereniging of stichting mee te maken heeft.

KENNISEVENT

Zo organiseren wij  exclusief voor Rabobanken kennis events/inspiratiesessies en interactieve lezingen voor bestuurders van verenigingen en stichtingen uit uw werkgebied. Zo verzorgden wij o.a. voor de Rabobank de zuidelijke Baronie een tweetal kennisevents voor ruim 150 bezoekers en 60 verenigingen en stichtingen, per event! Een mooie gelegenheid om kennis te delen, te netwerken en een aandeel te leveren in elkaar. "De meerwaarde van deze kennis events? Heel simpel: ze sloten perfect aan waar de deelnemers behoefte aan hadden. de interactieve invulling van de workshops bracht de stof tot leven, maakte de gesprekken levendig en na afloop gingen de gesprekken gewoon door. Het bracht echt verbinding, vanuit de samenwerking. de roep om een vervolg vanuit de deelnemers was en is groot. Dat bewijst al genoeg. Als lokale bank vinden wij het belangrijk iets voor de lokale samenleving te doen. Daar horen alle  verenigingen bij. Groot én klein!"aldus Gillion Utens van Rabobank de zuidelijke Baronie.

 

 

Werk aan de Vereniging

info@werkaandevereniging.nl

06 52341090

KvK nummer  67924409

Btw nummer NL061060215B01

©2017 - 2020

 


Wij werken voor gemeenten en provinciale overheden, maatschappelijk betrokken ondernemers en verenigingen.